Powered By Blogger

Wednesday, February 4, 2015

'' ဟင္းေလးအိုးႀကီး '' (ဘုန္းႀကီးေက်ာင္းမွာခဏေနခဲ ့တုန္းကအေတြ ့အႀကံဳ)



မင္းကြန္းေခ်ာင္ထဲမွာ လနဲ ့ခ်ီေနခဲ ့ရတယ္၊ ဘဘုန္းက ဘုန္းႀကီးသူေဌးၿဖစ္ေနေတာ ့ မီးစက္ႀကီးကိုက ရံုခြဲေလးသပ္သပ္နဲ ့ေပါ ့၊ ဒါေပမယ္ ့ သိပ္ၿပီးေတာ ့က ေခြ်တာတတ္ၿပန္ေတာ ့ ညဦးေလး နဲ ့ အလွဳအတန္းရွိမွ ထ ေမာင္းတတ္ပါတယ္၊ အဲ ့ေက်ာင္းမွာခဏ တစ္၀ါတြင္းေနေတာ ့မွ ေရနံဆီနဲ ့ေမာင္းတယ္ဆိုတဲ ့ ေရွးေခတ္ ေရခဲေသတၱာပါၿမင္ဖူးေတာ ့တယ္...အဲ ႀကားလည္းႀကားဖူးပါေတာ ့တယ္..၊ အဲ ့ထဲက ေရခံဲတုန္းေလးေတြနဲ ့ ရြာထဲက ေက်ာင္းသားေလးေတြကို အေအးေဖ်ာ္တိုက္ေလ ့ရွိတယ္...

ဖက္စလက္တီေတြ အေနနဲ ့ႀကည္ ့ရင္ေတာ ့တိုက္ေက်ာင္းႀကီးေတြၿဖစ္လို ေနသာထိုင္သာရွိတယ္ဆိုေပမယ္ ့ ရြာနဲ ့ပါ လွမ္းလို ့ အစားအေသာက္ေခါင္တယ္ဆိုလို ့ရပါတယ္..ရြာထဲၿပန္ေလ်ွာက္ရတာကိုက လ်ွာ အတစ္လိုက္ ထြက္ခ်င္လာတယ္..
သဲရုန္းေနရတာနဲ ့ အားပိုကုန္တာကိုး...ဘုန္းႀကီးဂ်စ္ရွိေပမယ္ ့ ကႏၱာရလို သဲလမ္းနီးပါး သဲဆြဲတဲ ့အထဲမေမာင္းရဲလို ့ သဲေတာထဲ တက္ကလိ မေမာင္းခဲ ့ပါဘူး..

အစားအစာက ရွားပါးလို ့ အဲ ့ေတာ ့မွ ဘုန္းႀကီးေက်ာင္းစားဖိုေဆာင္ထဲက ၂၄ နာရီ မီးဖိုေပၚက မဆင္းရတဲ ့ '' ဟင္းေလးအိုးႀကီး '' ဆိုတာ ဂလိုကိုးလို ့ သိခဲ ့ရပါေတာ ့တယ္...အလွု ့အက်န္ေတြေရာ ဆြမ္းခံအက်န္ေတြေရာ သြားေရာလဟယ္ အိုးထဲကို ဆိုေတာ ့ အိုးႀကီးထဲ စံုနဖာစိေနပံုက ဘာဟင္းလို ့ေၿပာမရေတာ ့သလို အေရာင္အဆင္းကိုက ေရႊအိုေရာင္ သံေခ်းတက္လိုလိုပါပဲ...
အရသာကလည္း ခ်ိဳခ်ဥ္ငံစပ္ ဖတ္သဖတ္ဖတ္နဲ ့ေပါ ့...စားရခါစက ငံႀကြက္ႀကြက္နဲ ့ပါ....ေနာက္ေတာ ့စားလို ့အေတာ္ေကာင္းလာတယ္...အမွန္က ဒါဘဲအားၿပဳစားေနရတာမို ့ ေကာင္းလား ေမးေတာ ့ ေကာင္း..လိုက္ ထွာဖ်ား...ေပါ ့..ငိငိ....အေရေတြ ဆမ္းစားလိုက္ ၁၂ရာသီ ခံုေပၚတင္ထားတဲ ့ ရွမ္းဆီ တို ့ဟူးေလးဖဲ ့ထမင္း နဲ ့စားလိုက္ေပါ ့ ေသြးမတိုးတာေတာ္ပါေသးတယ္...အသားဖတ္ေတြက ေပ်ာ္၀င္ေနလို ့ ေက်မြေနတာမ်ားၿပီး ေရေရာၿပီး ထပ္ၿဖည္ ့တဲ ့အရြက္မာတစ္ခ်ိဳ ့နဲ ့အရိုးေပါင္းစံုသာ ဟင္းဖတ္လိုလို ဘာလိုလိုပါ...အလွဳရွိေတာ ့မွသာ.....ဟဲဟဲ...။

တစ္ေန ့ေတာ ့၀ါ၀င္ခါနီး ဆြမ္းေတာ္ႀကီးတင္ပြဲလုပ္ပါတယ္..စားစရာက အခ်ိဳအခ်ဥ္ အေႀကာ္အေလွာ ္မ်ိဳးစံုပါတယ္..ရြာခံေတြလည္း ဘုန္းႀကီးက စြန္ ့မွာမို ့အူစိုလို ့လာႀကတာ လူစည္ပါတယ္....

ပြဲၿပီးေတာ ့ ေနာက္ရက္မွာ ႀကက္သားေႀကာ ္အတံုးႀကီးေတြ က်န္တာၿမင္လိုက္ရလို ့ ေႀကာင္အိမ္သြားလွန္ေတာ ့မရွိေတာ ့ပါဘူး..ဒါနဲ ့ဒီလိုပဲေနလိုက္ရာက ေနာက္ ၃ ရက္ ၄ရက္ေလာက္ ေရာက္ေတာ ့ စားဖိုမွုး ့ႀဆာေတာ္ႀကီးက ေခၚတယ္ဆိုလို ့သြားေတာ ့မွ မွိဳတက္ေနတဲ ့ ႀကက္သားေႀကာ္တုံးႀကီးေတြကို ၿပန္ေတြ ့လိုက္ရပါတယ္...ဘုန္းႀကီးက..အဲ ဒီ မွိဳတက္ၿပီး မာေႀကာေနတဲ ့ႀကက္ေႀကာ္တုံးေတြကို ကူၿပီး ေရေဆးခိုင္းၿပီး ဘာလုပ္ရမယ္ဆိုတာေၿပာတာနဲ ့ စိတ္၀င္စားၿပီး ႀကက္ေႀကာ္တံုးေပၚက မွိုေတြ ေရေဆး ပြတ္သတ္လိုက္ၿပီး..ေနာက္ ဓားၿပား နဲ ့ေလ်ွာက္ ေတ ထု..နဲနဲမြလာေတာ ့ အသားေတြ ႏႊင္ရပါတယ္.....အသားႏြင္ပံုႀကီးရၿပီး က်န္တဲ ့အရိုးေတြကို နဲနဲထုၿပီး ဟင္းေလးအိုးထဲသြားထည္ ့လိုက္ရပါတယ္..

ၿပီးေတာ ့မွ ႀကက္အသားႏႊင္ထားတာေတြကို ဘာလေခ်ာင္ေႀကာ္လို ငရုပ္သီးေၿခာက္ေတြ ေထာင္းၿပီး ဆီသပ္ေႀကာ္ရပါေတာ ့တယ္...အဲ ့ေတာ ့အမ်ားႀကီးပြားၿပီး တစ္ပတ္စာေလာက္ အာရံုဆြမ္းဟင္းအကူ အၿဖစ္ စားလို ့ရတဲ ့ ႀကက္သားေႀကာ္ မာမာ အဖတ္ေလးေတြပါတဲ ့ ငရုပ္သီး ဘာလေခ်ာင္ေႀကာ္မ်ိဳးၿဖစ္သြားပါေရာဗ်ာ...အလွဳလက္က်န္ ရက္လြန္ႀကက္သားေႀကာ္ မွိဳတက္ မာဂေလာက္ႀကီးကို အဲဒီလို လုပ္စားလို ့ရတယ္ဆိုတာ အဲ ့ေတာ ့မွ ႀကံဳဖူးပါေတာ ့တယ္ဗ်ားးး. အလွု ဒံေပါက္ အက်န္ကလည္း မနက္ႀကေတာ ့ထမင္းေႀကာ ္ၿဖစ္သြားတာပါပဲဗ်ားးးး.

No comments:

Post a Comment

'' ဘ၀ၿဖတ္သန္းမွု ့ေလးေတြ ကိုယ္ ့ရဲ ့ထမင္းအိုး အေႀကာင္းေလးေတြ ဖတ္ဖူးတဲ ့စာေတြနဲ ့အေတြ ့ အႀကံဳေလးေတြေပါင္းၿပီးၿဖစ္လာတဲ ့ ေတြးမိရာရာေလးေတြ ခ်ေရးတဲ ့သေဘာေလာက္ေပါ ့ေလ.စာဖြဲ ့ေလာက္ေအာင္ေတာ ့မခန္းနားခဲ ့ပါဘူး..''..