အဲ ့ဒါနဲ ့ၿပည္ ့ဟိုဖက္ ၿမိဳ ့ၿပင္ ေအာင္လံဖက္ ထြက္သြားေတာ ့ ေပါင္းတလည္ ေပါက္ေခါင္းဖက္ သြားတဲ ့လမ္းအတိုင္း သြားႀကတာေပါ ့..အဲ ့ဖက္က လူမိုက္ေပါသတဲ ့ ဗိုလ္ေန၀င္းတက အဲ ့ဒီဖက္သားေတြလို ့ေတာ ့ေၿပာတာပဲ ၿပီးေတာ ့ ဗိုလ္ေန၀င္းရဲ ့ပထမမယားႀကီးကလည္း ၿပည္က လို ့ေၿပာတာ ႀကားဖူးတာပဲ ဟုတ္မဟုတ္ေတာ ့သိပါဘူး..ဒါနဲ ့အဲ ့ဖက္သြားတာက ဦးေလးနဲ ့ေလ..ဦးေလးက ဇိုးသမား..ဇိုးသမားဆိုတာ ရွပ္ဘဲ ရွပ္ဘဲဆိုတာ အရက္ေသာက္သူ(၀ါ) ယမကာမွီ၀ဲတတ္သူ (၀ါ) ေသာက္ေသာက္စားစား လူမင္းသားေပါ ့ေလ..
သူ ့အရက္ေသာက္ပံုက အေတာ္ဆိုးပါတယ္..အဲ ့တုန္းကဆို တစ္က်ပ္ႏွစ္က်ပ္က ေတာ အရက္ ရတဲ ့ေခတ္ေလ...ၿပီးေတာ ့ အဲ ့ေထြးညိဳေတြပဲ နယ္မွာက ေပါတာ..ၿပိးေတာ ့ တစ္လမ္းေက်ာ္တို ့ ႏွစ္လမ္း ေက်ာ္တို ့ဆို အရက္ပုန္းဆိုင္က တစ္ဆိုင္ေလာက္ေတာင္ရွိေနတာ...
ဆိုင္စစ္စစ္ေတာ ့မဟုတ္ပါဘူး...အိမ္ေတြပါပဲ...အၿမည္းက သရက္သီးေၿခာက္စိတ္ ဆားပံုတုိ ့ မရမ္းသီးေၿခာက္တို ့ရယ္.. အဲ ့ဒါ တစ္အိမ္၀င္သြားလိုက္ ေရာ ့ပိုက္ဆံ ေပးတစ္ခြက္ဆိုေတာ ့ ဟိုကအႀကမ္းပန္းကန္ေလးတစ္လံုးစာေပးလိုက္ေတာ ့ ဂြတ္ကနဲဆို ေမာ ့ခ်လိုက္ေရာ.
.
ၿပီးေတာ့ ထီြထြမ္ဖတ္လုပ္အာရွင္းၿပီး..သရက္သီးေၿခာက္ေလးတစ္စိတ္ ေကာက္၀ါး.ထြက္လာၿပန္ေရာ....အဲ ့ဒီလို ၀င္တစ္ခြက္ ထြက္တစ္ေမာ့ လုပ္ေသာက္ႀကတဲ ့လူေတြ...ႀကာေတာ ့ သူတို ့ေခြ်းနံ ့ကိုက ခ်ဥ္စုတ္စုတ္ေထြးညိဳ အနံ ့က အဲဗား ထြက္ေနေတာ ့တာမ်ိဳး...ေသြးထဲမွာ အယ္လ္ကိုေဟာက ၂၄ နာရီ လည္ေနၿပီကိုးးးး....
ဒါနဲ ့ သူ ့ေဘာ္ဒါ ေတြ အရက္ပုန္းခ်က္တဲ ့ ေနရာေတြေခၚသြားတာ...တာလမ္းမက ေဘးဆင္း အင္ေတာထဲနဲနဲ ၀င္သြားရင္ တဲပုတ္ေလးေတြနဲ ့အရက္ခ်က္ေနႀကတာပါ...အမငီးး..ဆိုသလိုပါပဲ...အဲ ့ေတာ ့မွ ေထြးညိဳ ေသာက္ရင္ ဘာလို ့အနံ ့ဆိုး ၿပီး အေသေစာလည္းဆိုတာ သိေတာ ့တာ...အရက္ဦးေရ ေပါင္းခံေရက အရမ္းၿပင္းတယ္ေလ....မီးပါေတာက္ကိုး...အဲ ့ဒီေလာက္ၿပင္းေနတာေတာင္ သူတို ့က အုန္းတံမ်က္စီး အရိုးတံေလးနဲ ့ ပိုးသတ္ေဆး အင္ဒရင္းကို ထိုးစိမ္လိုက္ေရာ ၿပီးေတာ ့ မွ ခါလိုက္ေသးတာ...ခါၿပီးေတာ ့မွာ အရက္ဂါလံပုန္းေတြထဲ အဲ ့အတံေလးနဲ ့ေမႊလိုက္ေတာ ့ အရက္က ပြားလို ့ရတာ...ပြားတာေတာင္ၿပင္းမွၿပင္းပဲ....ဒါကိုမွ ဆိုင္မွာထပ္ပြားေသးတာ.
.ၿပီးေတာ ့ အဲ ့ဒီလိုေတြ အရက္ခ်က္ယံုမကေသးဘူး..ဖားၿပဳတ္ အေရခြံ အေၿခာက္လွမ္း အမွုန္ ့ေထာင္းထားေတြ ဘာေတြပါေသးတယ္လည္း ေၿပာပါေသးတယ္ အဲ ့ဒါေတာ ့မၿမင္ခဲ ့ရပါဘူး....ဒါေႀကာင္ ့ ခ်က္အရက္ ေထြးညိဳေတြ ေသာက္တာ မ်ားလာ ႀကာလာရင္ အသားအေရေတြက ပြစိစိ ေတြ ၿဖစ္ မ်က္ႏွာက ပါးမို ့မို ့ေတြ မွာ ေဆာင္းဦးေပါက္ ဥေရာပသားေတြလို နီတာရဲေလးေတြၿဖစ္ေနေတာ ့တာ...ဒါေႀကာင္ ့ေထြးညိဳ သမားဆို က်ေနာ္တို ့က အင္ဒရင္းေတြသြားသြားေမာ ့တာလို ့ေၿပာခဲ ့ႀကတာပါ....ေတာအရက္ပုန္းခ်က္တဲ့ေနရာကိုလိုက္ၿပတဲ ့အမ်ိဳးအရင္းႀကီးလည္း အေသေစာတာပါပဲဗ်ားးး...
ေႀသာ္..ေထြးညိဳလို ့ေခၚတာကို ႀကားဖူးခဲ ့တာက ေထြးညိဳဆိုတာ ေက်းလက္မွာ ေက်းလက္သဘာ၀ ေကာက္စိုက္ ပ်ိဳးႏွုတ္ေပါင္းသင္ ယာရွင္း မ်ိဳးႀကဲ မုန္ ့ႀကိတ္ေရခပ္ စတဲ ့ဗာဟီရ အလုပ္သေဘာေတြေႀကာင္ ့အသားအရည္က ေနေလာင္းပန္းေလးေတြလို အညိဳႏုေရာင္သန္းေနေပမယ္ ့သဘာ၀အစားအစာနဲ ့သဘာ၀ေလသန့္ေႀကာင္ ့ က်မၼာသန္စြမ္းလွတဲ ့လံုမပ်ိဳေလးေတြကို ခ်စ္စႏိုးနဲ ့ေခၚေလ့ရွိတဲ ့ခ်စ္စရာ ့ေက်းလက္အမည္ဖြဲ ့ေတြထဲက အမည္တစ္ခုလို ့ဆိုပါတယ္..ၿပီးေတာ ့ က်ေနာ္တို ့ရဲ ့ေက်းလက္ေတာနယ္ကို ကိုယ္စားၿပဳ သီခ်င္းဂီတအသံဇာတ္ရသရုပ္ရွင္အၿမင္ ့သဘင္မွာ လူေသေသာ္လည္း သမိုင္းမေသေတာ ့မယ္ ့ က်ေနာ္တို ့ရဲ ့ဂီတစာဆိုႀကီး တြံေတးသိန္းတန္ရဲ ့အသံဇာတ္လမ္းထဲက အရိုးခံေက်းလက္ပ်ိဳမေလးရဲ ့အမည္လည္းၿဖစ္ေနၿပန္ပါတယ္...ဒါေတြကို အရင္းခံၿပီး ေတာနယ္ေက်းလက္ကို ခ်စ္ၿမတ္ႏိုးလြန္းလွတဲ ့ က်ေနာ္တို ့ရဲ ့အကိုေတာ္ေနာင္ေတာ္ႀကီးေတြက ခ်စ္စႏိုးနဲ ့ေတာနယ္ေက်းလက္က ထြက္တဲ ့ခ်က္အရက္ေတြကို ေတာအရက္ (သို ့) ေထြးညိဳရယ္လို ့....
No comments:
Post a Comment
'' ဘ၀ၿဖတ္သန္းမွု ့ေလးေတြ ကိုယ္ ့ရဲ ့ထမင္းအိုး အေႀကာင္းေလးေတြ ဖတ္ဖူးတဲ ့စာေတြနဲ ့အေတြ ့ အႀကံဳေလးေတြေပါင္းၿပီးၿဖစ္လာတဲ ့ ေတြးမိရာရာေလးေတြ ခ်ေရးတဲ ့သေဘာေလာက္ေပါ ့ေလ.စာဖြဲ ့ေလာက္ေအာင္ေတာ ့မခန္းနားခဲ ့ပါဘူး..''..